Τι συμβαίνει μετά τη θεραπεία;

Τι συμβαίνει μετά τη θεραπεία;

Μετά τη θεραπεία, θα ελέγχεστε κάθε τόσο για τον εντοπισμό τυχόν υποτροπής του όγκου. Οι εξετάσεις παρακολούθησης περιλαμβάνουν συνήθως απεικονιστικές εξετάσεις. Θα πρέπει να προσέχετε για τα συμπτώματα που αναφέρονται παραπάνω, διότι το να έχετε αυτά τα συμπτώματα μπορεί να σημαίνει ότι ο καρκίνος έχει επανέλθει.

Τι συμβαίνει εάν ο καρκίνος επανέλθει ή εξαπλωθεί;

Εάν ο καρκίνος επανέλθει ή εξαπλωθεί, μπορεί να υποβληθείτε σε περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία.

Τι άλλο πρέπει να κάνω;

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες των γιατρών σας σχετικά με τις επισκέψεις και τις εξετάσεις. Είναι επίσης σημαντικό να μιλάτε στο γιατρό σας για τυχόν παρενέργειες ή προβλήματα που έχετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Η θεραπεία για τον καρκίνο του εγκεφάλου περιλαμβάνει πολλές επιλογές, όπως το ποια θεραπεία θα κάνετε και πότε θα την κάνετε.

Πάντα να ενημερώνετε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σας για το πώς αισθάνεστε για μια θεραπεία. Κάθε φορά που σας συστήνουν μια θεραπεία, ρωτήστε:

  • Ποια είναι τα οφέλη αυτής της θεραπείας; Είναι πιθανό να με βοηθήσει να ζήσω περισσότερο; Θα μειώσει ή θα αποτρέψει τα συμπτώματα;
  • Ποια είναι τα μειονεκτήματα αυτής της θεραπείας;
  • Υπάρχουν άλλες επιλογές εκτός από αυτή τη θεραπεία;
  • Τι θα συμβεί αν δεν κάνω αυτή τη θεραπεία;