Πώς αντιμετωπίζεται ο καρκίνος του εγκεφάλου;

Πώς αντιμετωπίζεται ο καρκίνος του εγκεφάλου;

Οι διάφορες θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Χειρουργική επέμβαση - Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, οι γιατροί προσπαθούν να αφαιρέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του καρκίνου. Συχνά, ο καρκίνος του εγκεφάλου δεν μπορεί να θεραπευτεί πλήρως με χειρουργική επέμβαση, αλλά αυτή μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα και να βοηθήσει τους ασθενείς να ζήσουν περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, η χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε περισσότερα συμπτώματα ή προβλήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή υγιή τμήματα του εγκεφάλου μπορεί να υποστούν βλάβη κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Το αν ο καρκίνος μπορεί να αφαιρεθεί εξ’ ολοκλήρου ή μόνο ένα τμήμα του εξαρτάται από το σημείο πού βρίσκεται ο καρκίνος στον εγκέφαλο.
  • Ακτινοθεραπεία - Η ακτινοβολία σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Ένας ασθενής μπορεί να λάβει ακτινοθεραπεία συμπληρωματικά μετά από χειρουργική επέμβαση ή όταν η χειρουργική επέμβαση δεν είναι δυνατή. Η ακτινοθεραπεία έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να φτάσει και σε περιοχές του εγκεφάλου που λόγω των κρίσιμων λειτουργιών που επιτελούν δεν μπορεί να χειρουργηθούν.
  • Χημειοθεραπεία - Χημειοθεραπεία είναι ο ιατρικός όρος για φάρμακα που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα ή τα εμποδίζουν να αναπτυχθούν. Ένας ασθενής μπορεί να λάβει αυτά τα φάρμακα κατά τη διάρκεια ή μετά την ακτινοθεραπεία για να εμποδίσουν τον καρκίνο να αναπτυχθεί, να εξαπλωθεί ή να επανέλθει.
  • Ηλεκτρική συσκευή - Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα με ορισμένα είδη καρκίνου του εγκεφάλου μπορεί να δοκιμάσουν θεραπεία με μια συσκευή που φορούν στο κεφάλι τους. Η συσκευή δημιουργεί έναν ειδικό τύπο ηλεκτρισμού, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης του καρκίνου.

Οι ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου λαμβάνουν επίσης θεραπεία για τυχόν συμπτώματα που έχουν. Για παράδειγμα, μπορεί να λαμβάνουν φάρμακα για τον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων ή κορτιζόνη για τον περιορισμό του εγκεφαλικού οιδήματος.