Υπάρχει εξέταση για τον καρκίνο του εγκεφάλου;

Υπάρχει εξέταση για τον καρκίνο του εγκεφάλου;

Ναι. Οι γιατροί χρησιμοποιούν απεικονιστικές εξετάσεις, όπως αξονικές ή μαγνητικές τομογραφίες, για να τους βοηθήσουν στη διάγνωση. Αυτές οι εξετάσεις δημιουργούν εικόνες του εγκεφάλου σας και μπορούν να δείξουν πιθανούς όγκους ή άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Μετά από μια απεικονιστική εξέταση, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει μια άλλη εξέταση που ονομάζεται βιοψία. Κατά τη διάρκεια μιας βιοψίας, ο γιατρός λαμβάνει ένα πολύ μικρό δείγμα εγκεφαλικού ιστού. Θα εξετάσει το δείγμα κάτω από ένα μικροσκόπιο για να διαπιστώσει εάν υπάρχει καρκίνος. Άλλες φορές, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αμέσως χειρουργική επέμβαση. Με τη χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί μπορούν να προσπαθήσουν να αφαιρέσουν έναν όγκο και ταυτόχρονα να πάρουν δείγμα ιστού για εξετάσεις.

Η σωστή θεραπεία για εσάς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του καρκίνου του εγκεφάλου που έχετε και από το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται αυτός ο καρκίνος. Η θεραπεία σας θα εξαρτηθεί επίσης από τα συμπτώματά σας, την ηλικία και άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να συνυπάρχουν.